Make over

söndag, februari 06, 2011

Här är vårt nya vardagsrum. Är så nöjd, så! Vi har liksom vänt på hela möblemanget. TVn har bytt vägg, och vår "gamla" soffa gick inte att vända på så den åkte ut på Blocket. Istället har vi byggt en egen variant av lastpallar, madrasser och mängder med kuddar. En kombinerad soffa och tv-möbel kan man säga. Alla tråkiga apparater som krävs för att se på TV nu för tiden, de har flyttat in på en hylla under soffan. Så att man slipper se dem. Sofforna är riktigt djupa och mysvänliga. Alla får plats! Madrasserna har jag klätt med överkast i vit bomull och fäst med kardborreband runt pallarna, lätta att ta av och tvätta. Det ska fixas ryggstöd till sofforna också, men tyget tog slut och ny leverans väntas i början på nästa vecka. Fick lite vårfeeling och smällde till med kuddar i turkost och grönt. Ibland får man vara lite wild & crazy.

Väggen som TVn hamnat på har blivit svart. Superläckert mot allt det vita i vårt hem. Det ger tyngd och rumskänsla, något som behövs när det är så öppet som vi har det. Dessutom döljer den svarta färgen TVn, och gör den mindre iögonfallande.

Minns ni betongbänkarna jag gjöt i somras? En av dem har fått flytta in! Älskar den råa känslan i betongen, den gör sig verkligen mot den svarta väggen. Lyktorna som hänger bredvid TVn är loppisfynd från i somras, likaså Eltons lilla gungstol. Den stora vita lyktan på bänken kommer från Indiska och är en riktig favorit. &-tecknet är designat av Lotta Rubom, liknande kommer snart att finnas i webbutiken.

Har ännu inte bestämt vad som ska få pryda väggen över soffan. Kanske en samling fina gamla prylar? Sågar, bokstäver, skyltar och Mickes skateboard... Eller en enorm canvas med en fin bild på Elton? Något får det bli, för det känns riktigt tomt som det är nu.


Nästa helg ska vi göra ett nytt försök att få tag i den där lampan på IKEA. Håll tummarna för att den finns kvar, den kommer göra sig finfint över soffbordet när jag pimpat den lite.

You Might Also Like

24 kommentarer