Glögg-tider

fredag, december 03, 2010


Länge grunnade jag på hur jag skulle få till en god glögg som håller sig inom vår diet. Alkoholfri och sockerfri. Efter lite testande har jag nu kommit fram till det ultimata receptet. Hemligheten ligger i ingefäran, som ger den där lite brännande sprit-aktiga smaken som hör glöggen till.

Julglögg

Ingredienser
1 liter osötad ekologisk äppeljuice
3 kanelstänger
1 stjärnanis
4 cm vaniljstång
ca 2x4 cm stor bit färsk, skalad ingefära
1 tsk kardemummakärnor
1 tsk nejlikor

Koka upp juicen med kryddorna. Låt stå och dra minst en timme, gärna längre. Ibland har jag ställt in den i kylskåpet över natten, och då blir smaken riktigt intensiv och god. Sila av kryddorna och servera glöggen het, tillsammans med pepparkakorna nedan. Mumsigt värre!

You Might Also Like

7 kommentarer