Pepparkaksbak

tisdag, november 30, 2010


I helgen har här både hunnits med pepparkaksbak och julmarknad, minsann! Dessutom har snön hittat till Gotland lagom till advent. Mysigt!

Gjorde pepparkakorna på bovete, rismjöl och rissirap, så de är helt socker-, mjölk- och vetefria. Dock har de en tendens att falla sönder väldigt lätt, gissar att det är bovetet som inte håller ihop på samma sätt som vanligt mjöl..? Goda blev de i alla fall, även om de smular lite!

Pepparkakor

Ingredienser
150 g smör
100 g rissirap
10 g mald ingefära
10 g mald kanel
5 g mald nejlika
8 g bikarbonat
200 g rismjöl
120 g bovetemjöl
40 g vatten

Gör så här
Rör smör och rissirap mjukt i en matberedare. Tillsätt pepparkakskryddor, bikarbonat och rismjöl. Blanda i ca 5 minuter. Tillsätt bovetemjöl och blanda tills det precis är inarbetat. Häll på vattnet och blanda snabbt in det i degen.

Lägg degen i plastfolie och låt vila i kylen tills nästa dag.
Baka ut pepparkakorna med lite bovetemjöl, och grädda i 200 g ca 5 minuter.

You Might Also Like

4 kommentarer