Gör så här!

onsdag, juni 30, 2010
På begäran kommer här en liten beskrivning på hur jag gjorde betongbänken i inlägget nedan.

Måtten på bänken är 120x35x37. Till den här storleken går det åt 3 st säckar betong á 25 kg.

Fick hjälp av min händige man att såga ut bitarna i formplyfa, och skruva ihop dem. Jag gjöt bänken liggande, så en bit formplyfa behövs också som bottenplatta. På bottenplattan skruvade vi fast lister som stöd för formen, så att den inte skulle röra på sig när betongen kom i.

Jag använde armeringsnät som vi klippte till rätt storlek med en bultsax, och böjde så att den gick ner i formen utan att ligga emot kanterna. Först fyllde jag formen med ca 1/3 betong, sen lade jag i armeringen. Därefter fyllde jag resten av formen. Som stöd för ovandelen funkar tvingar bra.

När formen är fylld är det dags att försöka få ut den luft som samlats i betongen. Här gäller det att vara kreativ och tålmodig. Jag använde mig av sparkar och slag... Täck sen med plast så att det inte torkar för fort. Efter ett dygn går det bra att ta bort formen, och voilá!

Lycka till! :)

You Might Also Like

7 kommentarer