Trädgårdshelg

söndag, maj 16, 2010

Den här helgen har jag främst roat mig med trädgårdsarbete. Grävt jord, till exempel. Förra sommaren beställde jag ett helt lass med jord, och den har sedan dess legat i en stor hög på framsidan av huset. Praktiskt när man behövt hämta en skyffel, men inte det minsta snyggt. Så den jord som nu fanns kvar, öste jag i pallkragar. Två staplar med fyra kragar i varje, fick jag ihop. Sen gav jag upp. Den där förbaskade jordhögen låg ju fortfarande kvar! Hade knappt minskat ett dugg.

Istället satte jag igång med något helt annat, nämligen projekt "Staket runt köksträdgård". Var på bygghandeln härom dagen och inhandlade armeringsnät och -järn, som jag tänkte skulle få bli en slags stomme där jag sedan ska fläta in pinnar. Sly och skott som jag hittar i buskagen runt tomten. Gillar det rostiga mot det vita kalkstensgruset, den gröna växtligheten och de slitna pallkragarna. Och så tänkte jag plantera något slingrande och väldoftande, som kan få klättra på mitt staket. Det blir nog finfina grejer, det!

You Might Also Like

3 kommentarer