Honungsknäcke

söndag, januari 03, 2010



Till julbordet bakade jag knäckebröd, något som blev riktigt poppis. Passar utmärkt även nu efter jul! Har utgått ifrån Leilas recept, men ändrat en del efter eget huvud.

5 dl mjölk
2 msk honung
2 msk ljus sirap
1 tsk salt
10 g färsk jäst
2 dl vetemjöl
3 dl fint rågmjöl
7 dl grahamsmjöl

1. Värm mjölk, honung, sirap och salt till max 37 grader.
2. Smula jästen i en bunke och lös upp den i degvätskan.
3. Tillsätt lite mjöl i taget tills den går ihop och blir en mjuk och elastisk deg. Sätt ugnen på 225 grader.
4. Låt degen jäsa i bunke under bakduk i cirka 60 minuter.
5. Kavla ut runda super tunna kakor på ett väl mjölat bakbord och nagga dem med gaffel.
6. Grädda i mitten av ugnen i 4-5 minuter tills brödet fått lite färg, vänd sedan bröden upp och ner och grädda någon minut till. Låt svalna på brödgaller.

You Might Also Like

7 kommentarer