Banankaka

onsdag, mars 04, 2009



Hade våra trevliga grannar på middag igår, och till efterrätt blev det Leilas smarriga banankaka. Här kommer receptet!

Ingredienser
1 dl strösocker
2 dl florsocker
150 g mjukt smör
3 st mogna bananer
2 st ekologiska ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0.5 tsk malen kanel
0.5 tsk malen ingefära (hoppade jag över!)
50 g valnötskärnor (hoppade jag över!)
smör och ströbröd till formen

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
2. Vispa strösocker, florsocker och smör poröst och krämigt.
3. Mixa bananerna och blanda dem i smeten, tillsätt äggen.
4. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i smeten.
5. Fyll en smord och bröad kakform med löstagbara kanter.
6. Grädda kakan mitt i ugnen, i cirka 30-35 minuter.

Missa inte Leila på landet i TV4+ ikväll!

You Might Also Like

2 kommentarer