Händelserik eftermiddag

torsdag, december 11, 2008

Slumrade till i soffan efter frukosten när Micke åkt till jobbet. Skönt att ta igen lite sömn! Micke kom hem på lunchen, och efter att vi ätit var det dags att åka till MVC och föräldrautbildningen. Den var tyvärr inte lika givande den här gången. Planen var att vi skulle få gå på studiebesök på förlossningen, men det visade sig att det var fullt med födande där! Alla tre förlossningsrum var upptagna, så vi fick göra en liten rundvandring på BB istället. Fick också se hur en förlossningssäng ser ut, ganska läskig faktiskt... Barnmorskan visade hur en sugklocka fungerar (min stora fasa efter att ha sett Barnmorskorna där de använder såna ibland). Förhoppningsvis ska det inte vara lika stor rusning på förlossningen nästa vecka när vi ska ses igen, och då eventuellt få göra det stora besöket där. Har hört att man då också får testa lustgas, och det ser jag fram emot. Om man nu vill använda det när det är dags, kan det ju vara bra att känna hur man reagerar på det. Pratade med barnmorskan om mina sammandragningar, och hon tyckte att jag skulle kontakta min barnmorska igen och prata om det. Konstigt att det inte ger med sig, trots två kurer UVI-medicin.

Efter MVC åkte vi till Mickes jobb för adventsfika med hela personalstyrkan + respektive. Det var trevligt, men blev bara en snabbvisit eftersom vi skulle vidare till min gamla arbetsplats där det också var glögg med tilltugg. De har nämligen byggt om lokalerna en del, eftersom min chef nu har fått sällskap av Gotlandsguiden. Har blivit riktigt fint, med allt mys och pynt så syns att det har kommit en tjej till kontoret! Passade på att hälsa på alla gamla kollegor, och fick också "låna" en liten tomtetjej som satt som gjuten på min mage. Perfekt hylla att sitta på! :)

Sen drog vi vidare ut till Tofta för att träffa byggarna och kika på det de gjort så långt i badrummen. Det blir sååå snyggt! Badrummet nere är färdigkaklat, vitt på väggarna, betonggrått på golvet och även upp på en vägg i duschen. Det ska byggas en vägg i betongglas vid duschen, och vi bestämde idag att på den lilla utbyggnaden vid toaletten ska det ligga en skiva av ek. Så blir det både uppe och nere. Blir kalasfint, eftersom skåpen som handfaten ska stå på också kommer att vara i ek. Tyvärr blev det inga kort tagna eftersom vi inte hade med kameran.

Det var kvällsöppet i några av affärerna på stan idag, så vi tog en tur dit på vägen hem. Micke hittade en tjock tröja, som han verkligen behövde! Det var till och med förstärkning på armbågarna, så det kunde inte bli bättre. Han har ju nämligen en förmåga att alltid slita sönder sina tröjor just på armbågarna... så är det med datanördar. Jag köpte mysbyxor. I vilken storlek ska vi inte prata om. Längtar efter att få köpa "riktiga" kläder, i vanlig storlek!

Imorgon ska vi göra ett nytt försök att gå på profylaxkurs. Håller tummarna för att det går bättre den här gången!

You Might Also Like

3 kommentarer