Picknick-tips
lördag, oktober 01, 2011
I går hade vi underbart väder här på ön, och passade på att ta en liten eftermiddagsutflykt ner till stranden. Picknickkorgen packades till bredden med smoothie, varm nyponsoppa, bovetewraps fyllda med kyckling och grönsaker samt dessa ljuvliga chokladbollar.
Chokladbollar
2 dl mandlar
1 dl cashewnötter
6-10 torkade ekologiska aprikoser
2 msk kokosfett
carob eller rent kakaopulver efter tycke och smak
sesamfrön
Mixa allt nötterna fint. Tillsätt aprkoser, carob/kakao och kokosfett och fortsätt att mixa till en tjock smet. Forma bollar och rulla dem i sesamfrön. Ställ kallt en stund innan servering.
2 dl mandlar
1 dl cashewnötter
6-10 torkade ekologiska aprikoser
2 msk kokosfett
carob eller rent kakaopulver efter tycke och smak
sesamfrön
Mixa allt nötterna fint. Tillsätt aprkoser, carob/kakao och kokosfett och fortsätt att mixa till en tjock smet. Forma bollar och rulla dem i sesamfrön. Ställ kallt en stund innan servering.
6 kommentarer